Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Η’

Διάρκεια: 76'

Αγοράστε online το εισιτήριό σας στο site της viva.gr εδώ.


The Silver Mask
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 16’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Thanos Topouzis

Καθώς η Σόνια περπατά προς το σπίτι της, πέφτει θύμα ληστείας, αλλά ένας νεαρός επιστρέφει την τσάντα που της άρπαξε ο κλέφτης. Εκείνος επιμένει να φροντίσει την υγεία της, αλλά εκείνη αρχίζει να αναρωτιέται αν η καλοσύνη του έχει τίμημα.

Νερό στον Άρη / Water on Mars
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 14’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Nicos Panayotopoulos

Μάνα και Γιος καλούνται να παραστούν στην εκταφή των οστών του Συζύγου/Πατέρα. Η οδυνηρή διαδικασία κρύβει μια απροσδόκητη έκπληξη.

Cortázar
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 10’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTORS:Argyris Germanidis, Katerina Strauch

Κάπου στην ηπειρωτική χώρα, οι κάτοικοι μιας πολυκατοικίας ξυπνούν διστακτικά απο τον ύπνο τους. Aπό μακριά καταφθάνει η υπόσχεση ενός μυστικού περάσματος για τη θάλασσα.

Εγώ, το Σπίτι / I, the House
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 7’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Eleni Vergeti

Ένα βροχερό πρωινό δίπλα στη θάλασσα. Ένα σπίτι που μιλάει. Ένα αυτοκίνητο που επιστρέφει. Όταν το έσω και το έξω εναλλάσσονται. Όταν το οικείο και το ανοίκειο συμπίπτουν.

Vidisova
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 9’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: George Panagopoulos

Ο κύριος Τάσος έχτισε ξανά το σπίτι των παιδικών του αναμνήσεων, σε ένα μικρό χωριό που καταστράφηκε μαζικά από τους ίδιους τους κατοίκους του, τη δεκαετία του ’60. Ένα ντοκιμαντέρ για τη μνήμη, το πέρασμα του χρόνου και το συλλογικό τραύμα.

Apallou
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 20’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Niko Avgoustidi

Ένας εγγονός επιστρέφει στο χωριό των προγόνων του για να ξεχειμωνιάσει. Ένας παππούς επιστρέφει από το θάνατο για να δει για μια τελευταία φορά τον εγγονό του. Ένα χωρίο ανήμπορο να διαχειριστεί επιστροφές που έγιναν από αγάπη.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό