Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Θ’

1/10/2021, 18:30, ΔΑΝΑΟΣ

Διάρκεια: 68'

Αγοράστε online το εισιτήριό σας στο site της viva.gr εδώ.


Exploitation
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Marina Symeou

Η Ηλέκτρα, έχει υπάρξει καθηγήτρια στο βιομηχανικό χωριό Χ, απέναντι από το οποίο δεσπόζει ένα τεράστιο εργοστάσιο. Η Λία, πρώην μαθήτρια της Ηλέκτρας, δουλεύει στο καφέ-μπαρ Heaven ιδιοκτησίας του “Κανίβαλου”. Η Ηλέκτρα ξέρει ότι στη Λία αξίζει μια άλλη τύχη.

Motorway 65
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Evi Kalogiropoulou

Δύο αδέλφια ζουν στην βιομηχανική Ελευσίνα - σε μια περιοχή, όπου μια γέφυρα ενώνει τη γειτονιά τους με ένα άλλο κομμάτι της πόλης, όπου κατοικούν μετανάστες. Οι εντάσεις εκδηλώνονται και στις αθλητικές αναμετρήσεις ανάμεσα στους κατοίκους των δύο περιοχών, όπου υπάρχει μεγάλη κόντρα κι ανταγωνισμός. 

The Night I Left America
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 14’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Laki Karavias

Περιμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα του αιτήματος για άδεια παραμονής της μητέρας του, ένα έφηβο αγόρι στο Τέξας έρχεται αντιμέτωπο με τις αναμνήσεις που άφησε πίσω του στην Ουγκάντα.

Soul Food
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 24’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Nikos Tseberopoulos

Ο 15χρονος Γιάννης κάνει παρέα με την Όλγα, μια κοινωνικά απομονωμένη γυναίκα που ζει στο υπόγειο της πολυκατοικίας του. Ταυτόχρονα, συναναστρέφεται μια ομάδα εφήβων, ο αρχηγός της οποίας εκφοβίζει την Όλγα όποτε την βλέπει.        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό