Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Οι Αταίριαστοι / The Misfits

Μια περιθωριακή ομάδα καουμπόηδων διασταυρώνεται με τη μοναχική πορεία μιας πρόσφατα χωρισμένης γυναίκας που ζητά λίγη αγάπη και αποδοχή. Ένα μελαγχολικό και ελεγειακό ρέκβιεμ για τους υπέροχους losers αυτού του κόσμου με πρωταγωνιστές τους Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στις τελευταίες κινηματογραφικές παρουσίες τους.

The Misfits

Τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Κλαρκ Γκέιμπλ (ο οποίος πέθανε δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων) και της Μέριλιν Μονρό (η οποία απεβίωσε 18 μήνες μετά) και μία από τις τελευταίες φιλμικές παρουσίες του Μοντγκόμερι Κλιφτ, «Οι Αταίριαστοι» ήταν μοιραίο να μείνουν στα κινηματογραφικά χρονικά ως ένα πολλαπλό κύκνειο άσμα και σήμερα μοιάζουν με συνάντηση φαντασμάτων. Της οθόνης και της ζωής.

Τακτικοί επισκέπτες της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη, οι beautiful losers αυτού του κόσμου εμφανίζονται κι εδώ με τη μορφή μιας περιθωριακής ομάδας καουμπόηδων η οποία διασταυρώνεται με την μοναχική πορεία μιας πρόσφατα χωρισμένης γυναίκας που ζητά λίγη αγάπη και αποδοχή. Γύρω από την ανορθόδοξη αυτή παρέα, ο Χιούστον στήνει μια πανέμορφη, μέσα στη μελαγχολία της, και σχεδόν συγκινητική ελεγεία πάνω στο τέλος των ψευδαισθήσεων και των ονείρων της νιότης.

Σκηνοθεσία: John Huston
Σενάριο: Arthur Miller
Φωτογραφία: Russell Metty
Μουσική: Alex North
Μοντάζ: George Tomasini
Ηθοποιοί: Clark Gable, Marilyn Monroe, Montgomery Clift, Thelma Ritter, Eli Wallach

ΗΠΑ | 1961 | Ασπρόμαυρο | DCP | 125’ | Αγγλικά



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αφιέρωμα στον Τζον Χιούστον